Sesja zdjęciowa z profesjonalnym fotografem sportowym

856.jpg

Najpierw zdjęcia grupowe, potem indywidualne, a na koniec z lekcji wychowania fizycznego. Wszystko zorganizowane tak, jak w profesjonalnym klubie siatkarskim, z zawodowym fotografem. Taka właśnie była sesja zdjęciowa klas sportowo-językowych pod patronatem Mariusza Wlazłego, które funkcjonują w Szkole Podstawowej nr 1 w Bełchatowie. Odpowiedzialny był za nią nasz fotograf – Paweł Piotrowski.

- Sesja była udana, a klasa bardzo zadowolona. Podczas zdjęć indywidualnych, pojawił się stres, zwłaszcza, kiedy inni nas obserwowali, ale wszystko wyszło ekstra – zaznacza Jessica z 6 S.

Jej starsza koleżanka Zosia również jest zadowolona z możliwości odbycia takiej sesji zdjęciowej.

- Było super! Fajnie, że mogliśmy powtórzyć zdjęcia klasowe jak i indywidualne, czy z przyjaciółmi, a zwłaszcza z tak profesjonalnym fotografem, jakim jest Pan Paweł. Fajnie się przy tym bawiliśmy. Podczas zdjęć z lekcji WF-u był malutki stresie, ale okazało się, że niepotrzebnie, bo zdjęcia wyszły super! Do tego czasu widzieliśmy tylko zdjęcia klasowe i podczas WF-u, ale już nie mogę doczekać się efektu końcowego zdjęć indywidualnych i z przyjaciółmi. Jednak wiem, że potrzeba trochę cierpliwości, a niedługo je zobaczymy. Pan Paweł robi super zdjęcia! – podkreśla uczennica 7 S.

A jak naszemu fotografowi układała się współpraca z uczniami klas pod patronatem Mariusza Wlazłego?

- To nie pierwszy raz, kiedy na początek roku przygotowuję taką sesję z grupą młodzieżową. Za każdym razem, dzięki zorganizowaniu nauczycieli, przebiega to dość sprawnie – przyznaje Paweł Piotrowski.

W trosce o wspólne bezpieczeństwo, sesja fotograficzna odbyła się przy zachowaniu zasad sanitarnych. Dlatego nasi wychowankowie podczas zdjęć grupowych musieli skorzystać z maseczek ochronnych.

- W tym roku ze względu na pandemię musieliśmy trochę zmienić zasady. Postawiliśmy na bezpieczeństwo i zdrowie uczniów. Dzięki temu, że to nie pierwszy raz, dzieciaki dzielnie i profesjonalnie podeszły do swojej roli, sesja przebiegła bez większych problemów, a efekty już powoli można obejrzeć na facebookowym profilu klasy – dodaje fotograf m. in. PGE Skry Bełchatów.

Ze współpracy zadowolona jest również wychowawczyni 7 S, Magdalena Sowała.

- Sesja fotograficzna zawsze budzi wiele emocji. Uczniowie tym razem mieli robione zdjęcia na płycie boiska, z piłkami do siatkówki, w strojach treningowych i bluzach Wilsona. Najpierw wykonano zdjęcia grupowe, potem indywidualne. Była też możliwość wykazania się kreatywnością i zrobienie kilku śmiesznych fotek. W tamtym roku moi siatkarze chętnie do nich pozowali. Jednak to już poważniejsza młodzież i tym razem bardziej profesjonalnie podeszli do zadania, jednak cały czas sprawia im to frajdę. Nasz zaprzyjaźniony fotograf zrobił piękne zdjęcia, również podczas lekcji wychowania fizycznego. Takie właśnie fotki z zaskoczenia lubię najbardziej. Zawsze trafi się jakaś śmieszna minka, albo dziwna poza. Mam w klasie śliczne dziewczyny i super chłopaków, więc sesja zdjęciowa musiała się udać! – cieszy się trenerka.

Efekty naszej sesji zdjęciowej już niebawem.

Fot. Paweł Piotrowski