Centrum Elektryczne Ania partnerem Fundacji Mariusza Wlazłego

ania.png

Centrum Elektryczne ANIA jest firmą rodzinną wyłącznie z polskim kapitałem.  Firma od 25 lat funkcjonuje na rynku dystrybucji artykułów elektrotechnicznych na terenie całego kraju i Europy. Spółka z sukcesami działa w wielu sektorach przemysłu, przyczyniając się m.in. do rozwoju sektora energetycznego w Polsce przez obsługę największych inwestycji - aktywnie działa na rzecz budowy bloków energetycznych. Od lat jest obecna na rynku górnictwa odkrywkowego. Ściśle współpracuje z polskimi producentami maszyn i urządzeń, w tym z producentami taboru szynowego. Jest największym w Polsce dostawcą przewodów i wiązek kablowych dla tego sektora. Firma wprowadza na polski rynek najnowsze rozwiązania techniczne, m.in. nowoczesne przewody kompozytowe przeznaczone dla budowy i modernizacji linii napowietrznych wysokich i najwyższych napięć.

Reagując na potrzeby rynku w 2012r. została powołana do życia Firma Produkcyjno Handlowa JB, która zajęła się m.in. specjalistyczną obróbką przewodów oraz prefabrykacją szaf sterowniczych. Firma JB jest partnerem dla odbiorców z branży spawalniczej, przemysłu dźwigowego, taboru szynowego, oraz elektromaszynowego. Kierunkiem rozwoju FPH JB jest stworzenie przedsiębiorstwa o bardzo wysokiej specjalizacji. Realizując ten cel w 2016r została oddana do użytku hala produkcyjno – magazynowa spełniająca najwyższe standardy dbałości o środowisko i warunki pracy. Przy współudziale środków z  Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego zakupiono szereg nowoczesnych i wydajnych maszyn, a także podjęto działania mające na celu doskonalenie umiejętności załogi.

Firma Centrum Elektryczne „Ania” i Firma Produkcyjno Handlowa „JB” są liczącymi się pracodawcami w regionie, łącznie zatrudniają 140 osób