Wilson wspiera nas także w pandemii

097_ksaf_agh_trenujzwlazlym-lublin_pdlugosz_20180609.jpg

Gdyby nie koronawirus kończylibyśmy właśnie piątą edycję Treningów z Mariuszem Wlazłym. Niestety wydarzenie musieliśmy przełożyć o rok, lecz ze swojego wsparcia nie wycofali się nasi sponsorzy. Do takich należy marka Wilson, która od początku tworzy z nami ten wyjątkowy projekt skierowany do dzieci i młodzieży w wieku od 7 do 16 roku życia.

Bez wsparcia ze strony sponsorów trudno o właściwy rozwój sportu młodzieżowego. Zwłaszcza w tak wymagającym okresie, który przeżywamy z czasie pandemii. Tym bardziej jesteśmy wdzięczni firmie Wilson, która postanowiła nas wspierać pomimo odwołania tegorocznej edycji Treningów z Mariuszem Wlazłym.

Co roku marka ta zapewniała uczestnikom piłki nie tylko na czas prowadzenia zajęć, ale i jako nagrody za udział w treningach. Dzięki niej przekazaliśmy uczestnikom ponad 2000 sztuk!

- Cztery dotychczasowe edycje nie byłyby możliwe, gdyby nie wsparcie marki Wilson. Mam nadzieję, że otrzymane od naszego sponsora piłki będą często wykorzystywane podczas nadchodzących wakacji – mówi Mariusz Wlazły. – Dziękuję za te wszystkie lata i za wsparcie w tym trudnym czasie – dodaje.

Warto wspomnieć, że Wilson odgrywa również ważną rolę w sportowej edukacji naszych klas sportowo-językowych pod patronatem Mariusza Wlazłego.

- Dzięki naszemu sponsorowi, dzieci otrzymały sprzęt sportowy w postaci piłek. Nasi podopieczni ubrani są też w jednakowe stroje, co sprawia, że ładnie się prezentują i wyróżniają w szkole – podkreśla patron fundacji.

- Wszyscy otrzymaliśmy stroje na WF z imieniem, polówki, spodnie i dresy, do tego dostaliśmy zielone bluzy Wilsona. Mamy takie ładne nowe stroje, że teraz nic tylko trenować – cieszą się uczniowie.

Ci, którzy nie mogli uczestniczyć w czterech edycjach treningów i nie otrzymali jeszcze własnej piłki Wilson, mogą zakupić wyjątkowy model z autografem Mariusza Wlazłego. Idealny do szkolnej i klubowej siatkówki. To halowa piłka uszyta z syntetycznej skóry w oficjalnym rozmiarze i wadze zgodniej z zaleceniami FIVB. Piłka siatkowa Wilson ma w pełni uszytą konstrukcję z unikalnych szwów V-Tech.

Nasz sponsor to nie tylko producent siatkarskiego sprzętu, ale i wiodący twórca sprzętu na arenie międzynarodowej dla pozostałych dyscyplin, w których „liczy się piłka”. Od ponad stulecia w historii sportu żadna inna marka nie była równie wpływowa i ściśle zaangażowana w kształtowanie takich dyscyplin jak: tenis, golf, futbol amerykański – jak marka Wilson. Amerykański producent oferuje także sprzęt do piłki nożnej, koszykówki, rugby czy baseballu.

Jako twórca przełomowych technologii produkował i wciąż produkuje legendarny sprzęt sportowy, który sprawił, że marka zyskała sławę i uznanie w oczach profesjonalistów na całym świecie. Kolejne pokolenia sportowców ufają marce sprawiając, że jest ona ikoną świata sprzętu sportowego. Rakiet tenisowych marki Wilson używają m.in. Roger Federer, Juan Martín del Potro i Milos Raonic.

Wilson wspiera zawodników, którzy tak jak największe sławy pragną osiągać sukcesy dzięki wsparciu sprzętu najwyższej jakości. Każdy zawodnik spędza setki godzin na treningach, odbija nieskończone ilości piłek, decyduje się na liczne wyrzeczenia, które przekładają się na sukces. Tak jak nasi młodzi adepci siatkówki. Możliwe jest to właśnie dzięki naszemu sponsorowi.

Dziękujemy marce Wilson za wsparcie.