Podwójna radość z występu w Lidze Minisiatkówki Województwa Łódzkiego

img-20210213-wa0001.jpg

W czasie pandemii każde zawody sportowe cieszą nas podwójnie. 13 lutego rozpoczęła się runda eliminacyjna Ligi Minisiatkówki Województwa Łódzkiego. Do rywalizacji zgłosiło się 160 zespołów, wśród nich dwa zespoły reprezentujące Akademię Siatkówki PGE Skry Bełchatów w kategorii „4” chłopców. W jej barwach występują uczniowie klasy sportowo-językowej 6 S pod patronatem Mariusza Wlazłego.

Nasi podopieczni nie kryli radości z wyjazdu do Ozorkowa.

- Bardzo się cieszę, że w końcu pojechałem na turniej. Bardzo brakuje mi takich zawodów, jak te. Mam nadzieję, że będą jak najczęściej – mówi Fabian.

Powody do zadowolenia były podwójne, ponieważ oprócz możliwości rywalizacji z rówieśnikami, której tak uczniom brakuje, wrócili oni z dwoma wygranymi.

- Z turnieju jestem bardzo zadowolony. Cieszę się bardzo, że po tak długiej przerwie udało się pojechać na zawody, a najbardziej jestem zadowolony, że walczyliśmy do końca. Brakowało mi takiej otoczki turnieju. Chciałbym, aby było więcej takich wyjazdów oraz aby lekcje WF-u były codziennością. Następne zmagania czekają nas za dwa tygodnie w sobotę. Już odliczam dni – uśmiecha się Alan.

Tegoroczna edycja Ligi Minisiatkówki zostanie rozegrana w systemie 5 turniejów (runda eliminacyjna, rundy zasadnicze, finał). Runda eliminacyjna nie jest wliczana do ogólnej klasyfikacji punktowej, jej celem jest przydział zespołów do odpowiednich grup.

W tym sezonie grupę prowadzi trener Kamil Ociepka, w przeszłości związany z sekcjami młodzieżowymi EKS Skra Bełchatów.

- Trener Kamil prowadzi bardzo dobre i efektowne treningi – ocenia Fabian. – Ze szkoleniowcem pracuje mi się bardzo dobrze, dużo się od niego uczę – dodaje Alan.

Mamy nadzieję, na kolejne postępy naszych wychowanków.