Dłuższe zajęcia, więcej możliwości

1261_1440x0.jpg

Już nie 135, a 180 minut ćwiczą tygodniowo nasi podopieczni z Mini Akademii Mariusza Wlazłego. Od tego roku szkolnego trzy treningi zastąpiły dwa dłuższe. Jak to zmieniło prowadzenie zajęć, zapytaliśmy trenerkę Agnieszkę Gonerską.

- Czy dużo się zmieniło? Dla nas trenerów owszem. Mamy większą możliwość wypatrzeć, kto jak sobie radzi, natomiast dzieci mają więcej swobody do gry – mówi prowadząca. – Jest więcej czasu na doskonalenie przez dzieci poznanych elementów ćwiczeń. Proporcje nauki do zabawy są podobne, ale wydłużone czasowo – cieszy się trenerka #WlazlyTeam.

Ze względu na obostrzenia, w ostatnim roku szkolnym zajęcia były skierowane jedynie do uczniów Szkoły Podstawowej Nr 1. Od września tak jak to było przed pandemią, do Mini Akademii Mariusza Wlazłego mogą zapisać się wszystkie chętne dzieci z Bełchatowa w wieku 7 - 12 lat.

- Uważam, że warto do nas dołączyć. Jesteśmy jedyni w mieście, którzy proponują zajęcia dla klas pierwszych z zakresu siatkówki halowej – podkreśla nauczycielka wychowania fizycznego w bełchatowskiej „jedynce”, która u podopiecznych, trenujących z nami od roku i dwóch, dostrzega postępy.

- Widzę postęp u dzieci w elementach technicznych. Zobaczymy, jak przełoży się to podczas gry singielków czy w parach – zastanawia się Gonerska.

Mini Akademia Mariusza Wlazłego trenuje we wtorki (14:00 – 15:30) i środy (15:00 – 16:30). Zapraszamy na zajęcia!

Fot. Paweł Piotrowski.