Turniej Fundacji Mariusza Wlazłego

logo_fmw_dod.jpg

Pierwszy amatorski turniej dla dzieci organizowany przez Fundację Mariusza Wlazłego już za nami. Wzięło w nim ponad trzydzieści drużyn, a emocji, walki i radości na boisku nie brakowało. Impreza sportowa dla dziewcząt i chłopców odbyła się w Wieluniu. Ponad trzydzieści dziecięcych i młodzieżowych drużyn rywalizowało w hali przy ul. Częstochowskiej. Zespoły były podzielone na trzy kategorie - klasy IV-V, klasy VI oraz gimnazjum. Pomimo młodego wieku uczestników, rywalizacja była tak zacięta i emocjonująca, że obecni kibice mogli się czuć jak na meczach polskiej ligi.

Uczestnicy bardzo ambitnie podeszli do rywalizacji, ze wszystkich sił starając się wygrać.

Zwycięskie trofea pozostały w powiecie wieluńskim, a drużyny z zaprzyjaźnionej szkółki Michała Bąkiewicza - Bąku Volley School - mimo ambitnych starań nie zdołały wydrzeć zwycięstw gospodarzom. Kolejny imprezy sportowe już we wrześniu, kiedy to ruszy następna edycja halowych turniejów organizowanych przez Fundacja Mariusza Wlazłego.

Serdecznie zapraszamy wszystkich zainteresowanych przystąpieniem do naszego programu siatkarskiego i brania udziału w takich turniejach jaki odbył się w Wieluniu.