Choć patron fundacji zmienił klub, to dla jego projektów siedzibą wciąż jest Bełchatów. Nieobecność siatkarskiej legendy nie wpłynie niekorzystnie na „Mini Akademię Mariusza Wlazłego”, która wraz z początkiem października rozpocznie prowadzenie zajęć siatkówki dla początkujących.

W związku z obecną sytuacją związaną z epidemią COVID-19 i w trosce o wspólne bezpieczeństwo, treningi będą skierowane wyłącznie dla dzieci z klas I – IV Szkoły Podstawowej nr 1 im. Stanisława Jachowicza w Bełchatowie. Zapraszamy uczniów, którzy chcieliby rozpocząć swoją przygodę z tą dyscypliną sportu lub uczestniczyli w naszych treningach w ubiegłych latach i chcieliby je kontynuować.

Zajęcia będą odbywać się na boisku hali Energia w poniedziałki i czwartki od godz. 15:00. Tak jak rok temu poprowadzą je wykwalifikowani nauczyciele wychowania fizycznego ze Szkoły Podstawowej nr 1 - Agnieszka Gonerska i Jarosław Nita.

- Mamy nadzieję, że poziom zainteresowania i zaangażowania dzieci będzie taki jak w zeszłym roku i przede wszystkim, oby żadne przeszkody nie spowodowały kolejnego przerwania cyklu treningowego - komentuje trener w Mini Akademii Mariusza Wlazłego.

Spotkanie organizacyjne odbędzie się w poniedziałek - 28 września o godz. 15:00 przy szatniach hali Energia. Koszt zajęć będzie uzależniony od wielkości grupy.

Serdecznie zapraszamy!

Fundacja Mariusza Wlazłego © 2020 Wszelkie Prawa Zastrzeżone.