2 września dzieci i młodzież w całej Polsce uroczyście zainaugurują rok szkolny 2019/2020. Wśród nich uczniowie dwóch klas sportowo-językowych pod patronatem Mariusza Wlazłego. To wychowankowie V i VI S w Szkole Podstawowej nr 1 w Bełchatowie.

Zgodnie z programem klas, uczniowie codziennie będą szkolić swoje umiejętności na dodatkowych lekcjach wychowania fizycznego i zajęciach języka angielskiego, poświęconych m. in. na konwersacje. Program, tak jak w roku ubiegłym, uwzględni także wiele atrakcji, na których uczniowie połączą wiedzę ze sportem. Na młodych adeptów siatkówki czekają też kolejne boiskowe wyzwania.

- Chcielibyśmy zgłosić ich do kategorii młodzików, aby powoli zakosztowali siatkówki i gry było coraz więcej – podkreśla wychowawca i trener V S Piotr Cyniak.

Uczniowie przez dwa miesiące odpoczywali, ale aktywnie. Doskonałą formą przygotowań był dla naszych podopiecznych obóz mini piłki siatkowej w Kobylej Górze, który odbył się w pierwszej połowie sierpnia. Jesteśmy pewni, że zdobyte tam umiejętności przełożą się na poziom sportowy naszych drużyn w nadchodzących rozgrywkach.
Uroczyste rozpoczęcie roku szkolnego odbędzie się w poniedziałek, 2 września o godz. 9:30 w holu segmentu A. Przypominamy, że w związku ze zmianą nawierzchni hali sportowej Energia, uczniowie muszą bezwzględnie posiadać na lekcjach wychowania fizycznego sportowe obuwie halowe o płaskiej jasnej podeszwie.