W dniach 5 - 12 sierpnia 2019 roku odbył się pierwszy obóz mini piłki siatkowej z Mariuszem Wlazłym. Miejscem naszego wyjazdu była przepięknie położona Kobyla Góra.

Na letnie zgrupowanie zgłosiły się w większości dzieci z powiatu bełchatowskiego, wśród nich uczniowie dwóch klas pod patronatem Mariusza Wlazłego, ale też uczestnicy z województwa dolnośląskiego i wielkopolskiego. Na brak atrakcji grupa naszych śmiałków nie mogła narzekać. Podczas obozu dzieci zrealizowały 10 jednostek treningowych w hali sportowej, 7 rozruchów oraz 7 zajęć w terenie. Poprowadzili je znani z „Treningów z Mariuszem Wlazłym” Piotr Cyniak i Dominik Posmyk. Ponieważ pogoda dopisała, poza zadaniami sportowymi nie mogło zabraknąć wspólnych zabaw, opalania nad zalewem i kąpieli.

- Za nami bardzo fajny obóz. Pomysł Mariusza, aby go zorganizować okazał się strzałem w dziesiątkę. Jestem jak najbardziej zadowolony z pracy, jaką dzieci wykonały na treningach – ocenił wychowawca klasy sportowo-językowej V S Piotr Cyniak. To, co cieszy jeszcze bardziej to fakt, że dzieci wróciły do domów równie szczęśliwe jak trenerzy. - Wspaniały sztab i cudowni ludzie! Dziękuję wszystkim, było cudownie - podsumowała Zosia z VI S.

Radości z organizacji pierwszego obozu mini piłki siatkowej nie kryje także patron fundacji.

- Przez ten tydzień zżyliśmy się na tyle, że żegnaliśmy się ze łzami w oczach. Okazało się, że siatkówka to także nauka życia i z pewnością niejedni wyjechali z obozu dojrzalsi. Jestem z nich dumny, że mają ambicje i że pokonują swoje słabości – przyznał pomysłodawca.

Jak bawili się uczestnicy, można zobaczyć w naszych relacjach video:

CZĘŚĆ I
CZĘŚĆ II