W poniedziałek rozpoczyna się pierwszy obóz mini piłki siatkowej z Mariuszem Wlazłym. Jego uczestnicy przez 8 dni będą trenować w oddalonej od Bełchatowa o 125 km Kobylej Górze.

Bazą naszego letniego zgrupowania będzie „Hotel Nad Zalewem” wraz z kompleksem rekreacyjno - sportowym. Obiekty usytuowane są w malowniczym obszarze wśród Wzgórz Ostrzeszowskich, otoczone kompleksem lasów iglastych i piaszczystymi plażami. To właśnie tutaj każdego roku przez lata swoją formę szlifował Mistrz Olimpijski Robert Korzeniowski! Tego lata przygotowania odbędą tu uczestnicy pierwszego obozu mini piłki siatkowej z Mariuszem Wlazły. Patron fundacji oczywiście pojawi się w Kobylej Górze i odbędzie z uczestnikami treningi oraz spotkania motywacyjne.

Podczas obozu uczestnicy zrealizują 10 jednostek treningowych w hali sportowej, 7 rozruchów oraz 7 zajęć w terenie. Poprowadzą je znani z „Treningów z Mariuszem Wlazłym” Piotr Cyniak i Dominik Posmyk. Pierwszy z nich to wychowawca i trener klasy sportowo-językowej pod patronatem Mariusza Wlazłego, drugi jest byłym trenerem młodzieżowych Mistrzów Polski PGE Skry Bełchatów z 2018 roku. statystykiem reprezentacji Polski U-14 dziewcząt, a od nowego sezonu rozpocznie pracę z Treflem Gdańsk.

Przypominamy najważniejsze informacje dla uczestników i ich rodziców (Kobyla Góra, 5 - 12 sierpnia):

Zbiórka na parkingu przy hali Energia w Bełchatowie - wyjazd o godz. 9:00.

Każdy uczestnik otrzyma od nas koszulkę, jednak ze względu na dużą i różnorodną formę treningów, prosimy o przygotowanie większej liczby ubioru sportowego dla dzieci.

Prosimy o przygotowanie strojów kąpielowych, odzieży przeciwdeszczowej, ręcznika kąpielowego i basenowego.

Obuwie na halę sportową nie powinno być łączone z tym używanym na dworze.

Ze względu na pobyt w pobliżu lasów, prosimy spakować dzieciom ochronę przeciw komarom i kleszczom.

Obóz jest zgłoszony i podlega kontroli sanepidu i kuratorium.

Wszystkie wypełnione dokumenty (kartę kwalifikacyjną, oświadczenia, ankietę) prosimy o zabranie z sobą w dniu wyjazdu i przekazanie kierownikowi. Brak dokumentów uniemożliwi wyjazd na kolonie, dlatego prosimy o upewnienie się, czy mają Państwo ze sobą komplet wypełnianych dokumentów.

Relacja z obozu będzie udostępniona na specjalnym wydarzeniu utworzonym przez profil Fundacji Mariusza Wlazłego na Facebooku TUTAJ