29 czerwca w hali MOSiR przy ul. Małachowskiego odbył się wyjątkowy trening. Wyjątkowy, ponieważ Alicja Skrzypek, aby poćwiczyć z Mariuszem Wlazłym przyleciała specjalnie do Łodzi z Amsterdamu. Zawodniczka amatorskiego klubu siatkarskiego z Holandii wylicytowała indywidualny trening z patronem naszej fundacji. Pieniądze z aukcji trafiły do Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

- Pani Alicja Skrzypek wylicytowała trening z Mariuszem Wlazłym w aukcji Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy za kwotę 2125 zł - poinformował dyrektor Wydziału Sportu UMŁ Marek Kondraciuk.

- Przystąpiłam do licytacji, aby wesprzeć tę inicjatywę, jaką jest Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. Uważam, że każda forma, w jakiej można ją wesprzeć jest warta każdych pieniędzy i każdego czasu. Kiedy zobaczyłam, jakie siatkarskie gadżety, tudzież akcje można wylicytować, to bez zastanowienia wybrałam ten trening. To dla mnie niesamowite przeżycie, że mogę trenować z takim profesjonalistą. Od wielu lat jestem wielką fanką siatkówki. Trochę grałam w liceum, później na studiach, a od 3,5 roku gram w holenderskiej piątej klasie - właśnie awansowałyśmy do czwartej – przyznała Alicja, która na boisku występuje na tej samej pozycji jak Mariusz.

- Aby wspomóc WOŚP i odbyć ze mną trening, Alicja przyjechała aż z Holandii. To dla mnie duże wyróżnienie. Bardzo się cieszę, że dzięki tej akcji mogliśmy się poznać – powiedział patron Fundacji.

Fot. Arkadiusz Modliński