Mariusz Wlazły przedłużył kontrakt z PGE Skrą Bełchatów. Dla patrona naszej fundacji będzie to już siedemnasty sezon w żółto-czarnych barwach.

- Przez te wszystkie lata zostawiłem w tym klubie wiele serca. To było dobre miejsce dla mojego siatkarskiego rozwoju i z perspektywy czasu nic bym nie zmienił. Bardzo się cieszę, że mogę być częścią tej drużyny. Mam nadzieje, że odwdzięczę się swoją grą w przyszłym sezonie – mówi kapitan bełchatowskiej drużyny.

- Mariusz to gracz wyjątkowy dla PGE Skry. Jest wzorem do naśladowania nie tylko na boisku i poza nim, ale również w kwestii przywiązania do barw klubowych. W dzisiejszym sporcie bardzo trudno o to, by jeden zawodnik spędził w klubie ponad 15 lat. To ewenement na skalę światową, więc tym bardziej cieszę się, że Mariusz zostaje w PGE Skrze, bo przez ponad 20 lat mojej pracy w klubie ten zawodnik zawsze był z nami – podkreśla prezes PGE Skry Konrad Piechocki.

Przygotowania do nowego sezonu PGE Skra rozpocznie na początku sierpnia.