15 czerwca Gdańsk po raz drugi gościł Treningi z Mariuszem Wlazłym. Zeszłoroczne spotkanie z naszym sztabem udowodniło, że warto tu wrócić, ale w tym roku zainteresowanie zajęciami przeszło nasze najśmielsze oczekiwania! Napłynęła rekordowa liczba zgłoszeń, wobec czego zdecydowaliśmy się zwiększyć liczbę uczestników do 100.

- Ten trening nie odbyłby się, gdyby nie wsparcie sponsorów: Wilson, Ania Holding, AGAT, Cluster Management, SsangYong oraz mojego klubu PGE Skry Bełchatów, który ufundował dla Was gadżety konkursowe – podkreślił podczas otwarcia wydarzenia Mariusz Wlazły.

Partnerami związanymi z zajęciami nad Bałtykiem byli również firma Aleksander oraz Miasto Gdynia - fundatorzy nagród dla uczestników, a także "design & busieness" - sponsor noclegu dla sztabu.

- Było bardzo fajnie i zabawnie. Najbardziej podobało mi się ćwiczenie 2 x 1, w którym graliśmy z Mariuszem. Niestety przegraliśmy 1:2 – powiedział Fabian. Wyzwanie nie tylko jemu przypadło do gustu. W każdym z miast uczestnicy potwierdzali, że gra z mistrzem świata i dziewięciokrotnym mistrzem Polski należała do ich ulubionych! Natomiast to, co najbardziej ucieszyło naszych trenerów – to poziom.

- Uczestnicy prezentują się coraz lepiej. Zauważyliśmy, że poziom się podniósł - cieszy się trener Piotr Cyniak.

Gdańsk był metą IV edycji Treningów z Mariuszem Wlazłym. Dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział. Mamy nadzieję, że otrzymane piłki Wilson będą często wykorzystywane podczas nadchodzących wakacji.