Witamina Sp. z o.o. partnerem Treningów z Mariuszem Wlazłym. Grupa Producentów Owoców wsparła organizację naszego wydarzenia przekazując soki i jabłka, które po zakończeniu zajęć wręczamy naszym uczestnikom.

Firma ma swoją siedzibę w Białej Rządowej (5km za Wieluniem, jadąc drogą krajową 74 z Warszawy w kierunku Wrocławia). Działalność rozpoczęła w styczniu 2004 roku. Początkowo w skład grupy wchodziło 5 członków, obecnie zrzesza 11 gospodarstw sadowniczych z miejscowości Biała, Wieluń oraz okolic Sieradza.

Członkowie grupy w sumie dysponują powierzchnią gospodarstw sięgającą 200 ha, co pozwala na wyprodukowanie około 10 tys. ton owoców rocznie, w większości jabłek i około 1 tys. ton gruszek.

Do dnia dzisiejszego dzięki doświadczeniu Zarządu Grupy firma rozwija się prężnie i zdobywa coraz większe uznanie wśród klientów zagranicznych (Wielka Brytania, Skandynawia, Holandia, Belgia, Niemcy, Węgry, Egipt, Indie) oraz dużych krajowych sieci handlowych. Od 2009 roku posiada nowoczesne linie do sortowania oraz pakowania. Zdobywam nowe certyfikaty jakościowe i utrzymuje posiadane standardy, aby jak najlepiej zatroszczyć się o bezpieczeństwo i najwyższą jakość swoich wyrobów.

Grupa Producentów Owoców Witamina Sp. z o.o.
Biała Rządowa 174 A 98-350 Biała
www.witamina.org