Trening w Krakowie, który odbył się w 2 czerwca, nie byłby możliwy gdyby nie Klub Uczelniany AZS Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie. Nasz partner już po raz czwarty umożliwił nam przeprowadzenie zajęć w komfortowych warunkach hali przy ul. Rakowickiej 27. Serdecznie dziękujemy!

Akademicki Związek Sportowy Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie już od ponad pół wieku sprawnie funkcjonuje na terenie kampusu uczelni. Jako jednostka organizacyjna stanowi część ogólnopolskiej organizacji AZS i podlega Organizacji Środowiskowej AZS Kraków. Jest piątym co do wielkości klubem w Małopolsce. W ostatnich latach Klub nieprzerwanie stawał na podium klasyfikacji w swoim typie – Uczelni Społeczno-Przyrodniczych.

Największym sukcesem sportowym jest tytuł Akademickiego Mistrza Polski wywalczonego przez drużynę siatkarek w 2011 roku. W ostatnich latach Uniwersytet Ekonomiczny kończyli wybitni sportowcy jak chociażby lekkoatleta Paweł Czapiewski, czy Andrzej Gąsienica-Daniel – reprezentant Polski, wielokrotny Akademicki Mistrz Polski w Snowboardzie. Klub to również bogata historia organizowanych imprez sportowych. Ponad 40 Turniejów o randze Akademickich Mistrzostw Polski w ostatnich 10 latach potwierdza, że Klub jest cenionym ośrodkiem sportu akademickiego w Polsce. Największymi imprezami były Finały Akademickich Mistrzostw Polski w Futsalu oraz Piłce Siatkowej Kobiet.

Członkowie KU AZS UEK mogą realizować swoje pasje, rozwijać umiejętności i walczyć o marzenia, trenując w oferowanych ponad 20 sekcjach.

Kto wie, może uczestnicy Treningów z Mariuszem Wlazłym będą w przyszłości studentami krakowskiej uczelni.

www.azs.uek.krakow.pl