Choć uczniowie klasy sportowo – językowej pod patronatem Mariusza Wlazłego trenują razem dopiero od września i w turniejowej rywalizacji często są młodsi od przeciwników po drugiej stronie siatki, to mogą pochwalić się kolejnym sukcesem.

30 marca w sali sportowej przy ulicy Budryka 7 w Bełchatowie odbyły się półfinały „Ligi Mini Siatkówki Województwa Łódzkiego”, z którego awans do finałowego turnieju wywalczyły dwa zespoły chłopców prowadzone przez trenera Piotra Cyniaka: AS Skra I oraz AS Skra II. Dobry wynik to efekt systematycznej pracy w School Of Volley i na zajęciach Akademii Siatkówki PGE Skry Bełchatów.

Wyniki półfinału „Ligi Mini Siatkówki Województwa Łódzkiego” chłopców

Finałowe zmagania odbędą się 14 kwietnia od godziny 10:00 w bełchatowskiej hali Energia. Mamy nadzieję, że tak jak podczas występów siatkarzy PGE Skry, kibiców na trybunach nie zabraknie.

Podział na grupy podczas finału „Ligi Mini Siatkówki Województwa Łódzkiego” dwójek chłopców

Gratulujemy i trzymamy kciuki za udany występ Arka i Łukasza (AS Skra I) oraz Oliwiera i Fabiana (AS Skra II).