W dniach 11 - 15 i 17 lutego 2019 roku odbyły się na "Półkolonie sportowo – językowe" organizowane przez Fundację Mariusza Wlazłego. Atrakcji nie brakowało!

- Postanowiliśmy zorganizować te półkolonie z myślą o dzieciach, które nie mogą wyjechać do zimowych kurortów i ferie spędzą w mieście. To dla nich świetna alternatywa na aktywny wypoczynek – mówił o projekcie Mariusz Wlazły, który pomimo obowiązków sportowych objął patronat nad tym wydarzeniem i w poniedziałek osobiście powitał uczestników półkolonii.

Każdego dnia dzieci pod okiem wykwalifikowanej kadry odbyły treningi ogólnorozwojowe, siatkarskie oraz lekcje języka angielskiego, Dla młodych sportowców oprócz programowej części zostało przygotowanych wiele niespodzianek, m. in. zajęcia na basenie, kurs karate pod okiem Mirona Kowalskiego, warsztaty kulinarne w restauracji Plac' 16, wyjście do kina, a na zakończenie turnusu udział w meczu PGE Skry Bełchatów z Cuprum Lubin.

Dziękujemy rodzicom, którzy obdarzyli nas zaufaniem i zgłosili swoje pociechy na „Półkolonie sportowo – językowe”. Zapraszamy do obejrzenia galerii z tego wydarzenia.