Rekrutacja do klasy sportowo-językowej coraz bliżej. Test sprawnościowy i egzamin z angielskiego, które zadecydują o przyjęciu, zostaną przeprowadzone 8 kwietnia o godz. 9:00 w hali Energia.

Oprócz podstawowego programu nauczania, klasa zrealizuje dodatkowe lekcje z języka angielskiego i wychowania fizycznego. Co jeszcze będzie wyróżniać IV S?

- Zajęcia wychowania fizycznego będą ukierunkowane na ćwiczenia ogólnorozwojowe z elementami piłki siatkowej. Program przewiduje wiele atrakcji np. w postaci wycieczek naukowo-sportowych, na których uczniowie połączą wiedzę ze sportem. W klasie odbędą się też dodatkowe spotkania z zakresu dietetyki najmłodszych oraz radzenia sobie z emocjami – mówi patron klasy Mariusz Wlazły.

Uczniowie IV S otrzymają również limitowaną odzież sportową oraz zostaną objęci nowoczesnym systemem motywacyjnym, który bezpośrednio przełoży się na podwyższanie poziomu naukowo-sportowego.

Formularz zgłoszeniowy dostępny jest online TUTAJ

Rodziców, którzy mają pytania, zachęcamy do kontaktu mailowego na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Chętnie odpowiemy na wszystkie z nich.

Fundacja Mariusza Wlazłego © 2018 Wszelkie Prawa Zastrzeżone.